В перший день продажу акцій НК «Верес» отримав мільйонні заявки

На загальну суму майже 36 млн грн

У понеділок, 12 квітня, рівненський Народний футбольний клуб «Верес» розпочав продаж своїх акцій на біржі ПФТС.

Про це повідомив Президент НК «Верес» Іван Надєїн під час онлайн-пресконференції, влаштованої спільно з партнерами Concorde Capital, Parimatch та МТБ Банк у PM HUB.

За перший торговельний день клуб отримав заявок на купівлю акцій на загальну суму 35 790 000 грн.

Всього у вільний обіг надійшли 500 000 простих іменних акцій, стартова номінальна вартість кожної становитиме 100 грн.

Іван Надєїн розповів, що це важливий день для українського спорту:

Ми робимо щось історичне. Вперше усі охочі можуть отримати власну частку у футбольному клубі, стати частиною великої родини червоно-чорних і, наголошую, отримати інструменти контролю та управління. Після завершення IPO буде сформована нова наглядова рада з-поміж акціонерів. Вони матимуть доступ до документів і впливатимуть на ухвалення ключових рішень. Це європейська модель управління. Сподіваюся, після НК Верес на подібний крок підуть інші клуби і разом ми зробимо революцію в українському футболі.

Генеральний директор Concorde Capital Ігор Мазепа зауважив, що вартість акцій може змінюватися в залежності від балансу попиту та пропозиції:

Наразі ми продаємо папери за номіналом 100 грн за акцію, але дуже скоро все може змінитися і їхня вартість зросте. Ми бачимо дуже багато успішних кейсів таких проспектів, наприклад, у турецькому або польському чемпіонатах. До речі, вважаю, що український чемпіонат набагато яскравіший й має великий потенціал.

За словами Директора зі зв’язків з громадськістю Parimatch Ukraine Вадима Місюри, Україні треба повертати віру не лише спорт, але й в фінансові інструменти:

Parimatch як один із лідерів ринку завжди знаходиться поруч з цікавими інноваційними проєктами. Перше спортивне ІРО, ініціаторами якого стали НК Верес, МТБ БАНК та Concorde Capital, є амбіційним та направленим на підтримку та розвиток українського спорту. Такими проєктами ми повертаємо довіру до фінансових механізмів й створюємо в Україні умови для становлення інвестиційної культури.

Своєю чергою Голова Правління МТБ БАНКу Юрій Кралов розповів, що це перший проєкт IPO за останні 15 років й сам процес купівлі акцій ще потребує вдосконалення, але всі учасники процесу намагаються максимально спростити його.

Ми із задоволенням підтримали ідею першого спортивного ІРО. Цей кейс – початок, щоб наш внутрішній фондовий ринок перевтілився, з’явилося нове джерело залучення коштів, а бізнес став більш відкритим. Такі кроки також сприяють залученню інвестицій. Стати акціонером клубу не складно, достатньо залишити заявку на сайті та відкрити у банку рахунок. Сама ж угода укладається хвилин за 15.

Щоб стати акціонером народного клубу «Верес», потрібно особисто або дистанційно подати паспорт та індивідуальний податковий номер, підписати договори на відкриття брокерського рахунку і рахунку в депозитарії. З детальною інструкцією можна ознайомитися на сайті народного клубу.

Наші новини у Тelegram. Наш Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень