В ПЦУ поставили «крапку» в питанні, чи можна вишивати на церковні свята

Це гріх чи порятунок від ліні?

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

У народі здавна побутує заборона вишивати, шити, в’язати й виконувати іншу роботу у неділю та на інші церковні свята.

Втім, у Православній церкві України закликають вірян відходити від старих забобонів. Священнослужителі кажуть, що вишивати у церковні свята — не є гріхом. Однак перед цією роботою варто спочатку помолитися, вшанувати свято, а вже потім зайнятися вишиванням.

Церква — це не інституція заборон, і віра — це не обмеження, а свобода! Загалом, важливо розуміти, що вшанування християнських свят ні в якому разі не зводиться до неробства, бездіяльності, до марного проведення часу. Для добрих, корисних і богоугодних справ немає вихідних, – йдеться у повідомленні на сторінці ПЦУ в Facebook.

За словами духівників, рукоділля — це гарний порятунок від неробства та ліні, які святі називають дуже небезпечним гріхом. До того ж рукоділля – це гарна терапія для психічного здоров’я, це творення краси, це мистецтво. 

Користувачі мережі поставилися до цього двояко, хтось схвалює це, а хтось – засуджує:

  • Спаси Господи за ці слова, бо саме РПЦ зробила нашу церкву не місцем зустрічі з Богом і спасінням, а місцем кари 
  • Бабушка казала – праця це не гріх... байдикувати та пиячити оце гріх..
  • Дякую)) Завжди така істина і жила в мене в голові... Тільки не було однодумців навколо!
  • Ви помітили що у нас почала знецінюватись святість. Сучасні попи стали дозволяти жінкам в храм без хустки заходити та ще й в панталонах, а тепер ще й дозволяють працю у свято. Зосталось дозволити пити курити матюкатись та сексом займатись у храмах і все окей
  • Будні дні є для того, щоб шити, прати, рубати дрова, чи щось майструвати, а в неділю і церковні свята треба відпочивати.
  • Неможна! Неділю і Свята Святкуй і Шануй!!! Є Заповідь!!! 
  • Ніде не сказано, що робити гріх!А у нас в свята головне – щоб не робити, але напитися – то святе.
  • Вишивка в святкові дні для тих , хто має творче натхнення . Для тих кому приносить радість в творінні прекрасного. А для кого це просто робота, то звичайно можна і не вишивати.
  • Скоро все знищать сучасні богослови
  • Люди добрі якби ж тільки гріх у вишиванні,та погляньте навколо,до церкви біжать та щей попереду всіх стоять,а любові до ближнього нема,от де гріх!!!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень