У Рівненській єпархії УПЦ розповіли, чи переходитимуть у ПЦУ

І відповіли, чи керує ними Кіріл з російської православної церкви

Фото з сайту Рівненської єпархії УПЦ

У зв'язку з багатьма випадками переходу громад і священників УПЦ до ПЦУ і передачею до ПЦУ храмів Радіо Трек поцікавилося, чи не збираються священники Рівненської єпархії здійснити такий перехід. 

На це керівник юридичного відділу Рівненської єпархії УПЦ Василь Начев відповів:

Ні, не збираємося. А чому ми маємо переходити до ПЦУ? Через те, що силою почали захоплювати храми?

 

Якщо релігійна громада хоче змінити конфесійну приналежність, вона має чинити законно: зібрати збори своїх членів, провести голосування.

 

А коли нечлени релігійної громади це роблять, а потім їм реєстратори реєструють зміну конфесії, то це - факти підробки документів. І після цього вони газом викурюють, за руки виводять з храмів  - то це не зміна конфесійної приналежності.

 

І бачачи таку агресію зі сторони ПЦУ, Рівненська єпархія не має наміру переходити до них. 

 

Василь Начев також запевнив, що УПЦ не належить до московського патріархату. 

Коли у травні торік відбувся церковний собор, ми внесли зміни до статуту церкви, що ми не є частиною РПЦ, як сьогодні нам хочуть приписати. 

 

Так, російська церква вважає нас своїми. Але ми так не вважаємо. У нас є свій статут, свій український керівник і всі рішення УПЦ ухвалюються у Києві.

 

А те, що росія вважає нас своїми - це її проблема. Вона і Крим, і Донбас вважає своїми. Але ж ми так не вважаємо. Бо знаємо, що це - Україна.   

 

Нагадаємо, що вчора, 5 квітня, Рівненська єпархія УПЦ поскаржилася, що прихильники ПЦУ захопили церкву у селі Новий Корець Рівненського району. А в поліції Рівненщини запевняли, що конфлікту через цей храм не було. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень