Розлучена, в джинсах і без хустки: чи готові зустріти таку жінку в ПЦУ

Епіфаній нагадав, коли Православна церква України вшановує жінок

Православна церква Україна не залишалася осторонь дискусій щодо доцільності святкування 8 березня.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній нагадав, що церква вшановує святих жінок-мироносиць, відзначаючи цей день як загальне свято всіх жінок-християнок у травні, в третю неділю після Пасхи.

В цей день ми наголошуємо на особливій ролі жінок в житті, в історії людства, в історії християнства, в історії спасіння, - пояснює Епіфаній.

При цьому він зауважує, що не варто робити з 8 березня суперечку, особливо під час війни, коли кожне не порозуміння ворог може використати на свою користь. І хоча у цей період – не до святкувань, виявляти повагу, милосердя, любов до ближнього і до жіноцтва зокрема – саме час.

Епіфаній пояснює, що 8 березня такий же день календаря як і інші. Проте яким саме він буде – залежить від змісту яким наповнить його людина.

Майже пів століття тому Генасамблея ООН постановила відзначати 8 березня Міжнародний день прав жінок і миру.

 

Виокремили права жінок не через «слабкість» чи певну «меншовартісність» жіноцтва, а, вочевидь, щоби звернути увагу на загрозливі явища і дискримінацію, що почали набирати обертів, на проблеми насильства, рабства, торгівлі жінками тощо.

 

Чи була мета цим святом принизити жінку? Напевне, ні. Інше питання – як його потрактували і як змістили акценти в окремих державах, - пише Епіфаній.

Наприкінці свого допису Епіфаній запросив у храми ПЦУ чоловіків і жінок.

Але щодо останньої зробив важливе зауваження, яке десятиліттями створювало жінці перепони перед дверима церкви:

І чи будуть то жінки з покритою, чи непокритою головою, одягнені в спідницю чи в штани, заміжні чи розведені, з дітьми чи без, в будь-який день календаря – храми Православної Церкви України завжди відкриті для наших вірянок у їхніх духовних потребах, аби стати місцем молитви та єднання з Господом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень