В Міненерго розповіли, чи вистачить Україні газу на зиму

Домогосподарства мусять економити

Попри прогнози про складну зиму, у Міністерстві енергетики кажуть, що газу для побутових споживачів має вистачити, але доведеться заощаджувати. Про високі температури у будинках краще тимчасово забути.

Про те, як пройде опалювальний сезон у воєнний час, розповіла радниця міністра енергетики України Лана Зеркаль. Вона зазначила, що не може сказати, начебто газу не вистачить для центрального опалення.

Також радниця голови Міненерго каже, що насамперед важливо визначити, що є критичним на зимовий період. На обмеження щодо газу зараз йдуть європейці. Однак вони роблять так, щоб домогосподарства не витрачали більше газу, ніж їм потрібно.

– Це вже зробили, наприклад, ті ж угорці. Вони визначили т.зв. полички, що до такого споживання вартість газу одна, а якщо ви хочете більше, то ваша вартість газу зростає на порядки, – пояснила радниця міністра.

Також вона наголошує, що українські споживачі платять за газ дуже мало – менше, ніж уся Європа. І парламент, на щастя, поки що не дозволив підвищення цін.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень