В іранської блогерки у Києві вкрали біткоїнів майже на півтора мільйона доларів. Зловмисників затримали

Вони змусили жінку переказати їм криптовалюту

За розбійний напад на блогерку з Ірану та позбавлення її волі у Києві затримало групу іноземців. Про це повідомляє Національна поліція.

Скориставшись вразливим становищем жінки, ці чоловіки видурили у неї 100 тисяч доларів нібито для оформлення міграційного статусу в Україні і пообіцяли допомогти їй уникнути кримінального переслідування в Ірані за блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни.

Вони привезли її в орендовану квартиру у Києві, де, погрожуючи зброєю їй та її дитині,

змусили переказати на вказаний електронний гаманець 25 біткоїнів, які коштують близько 1,4 мільйона доларів.

Організатором був 37-річний уродженець Ірану, його спільники – двоє громадян Ірану, які тривалий час проживали в Україні.

«Лідер злочинного угруповання звернувся у Туреччині до блогерки і повідомив, що найближчим часом місцеві правоохоронці можуть затримати її і екстрадувати до Ірану за активну блогерську діяльність, яка нібито суперечить нормам моралі цієї країни. Після цього за 100 тисяч доларів запропонував організувати їй і її дитині перетин державного кордону з Туреччини до України та оформити їм міграційний статус, аби уникнути екстрадиції», - розповів начальник Департаменту міграційної поліції національної поліції України Сергій Пантелеєв.

Після отримання грошей та криптовалюти організатор злочинної схеми намагався вивезти жінку і її дитину в Туреччину.

Трьох учасників групи затримали. Лідеру угруповання повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі або викраденні людини та розбійному нападі, а його двом спільникам – у скоєнні розбійного нападу.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень