Чоловік готовий викласти $75 млн за розкопку сміттєзвалища, бо…

…туди потрапив його жорсткий диск з тисячами біткоїнів

Житель міста Ньюпорт в південному Уельсі пообіцяв поповнити місцевий бюджет мільйонами доларів, якщо влада дозволить йому провести розкопки на міському звалищі: він упевнений, що там, під купами сміття, досі лежить його загублений скарб - жорсткий диск з 7500 біткоінами. Як повідомляють ЗМІ, чоловік випадково викинув сховище ще в 2013 році, відтоді не втрачає надії відшукати його.

35-річний Джеймс Хавеллс запропонував владі 25% від свого скарбу. Зараз вміст накопичувача оцінюють в майже $300 млн, тож якщо влада дозволить провести розкопки і Хавеллс дійсно знайде жорсткий диск, то Ньюпорт збагатиться на $75 млн.

За професією Хавеллс айтішник. Він майнить біткоїни з 2009 року, тоді ними ще ніхто не розраховувався. Пізніше він припинив добувати криптовалюту, продав частини комп'ютера, але залишив жорсткий диск з ключами адрес, що містять біткоїни. У 2013 році Хавеллс випадково викинув жорсткий диск разом з непотрібними гаджетами.

Чоловік стверджує, що пам'ятає порядковий номер сміттєвого бака, де опинився жорсткий диск. Він просить чиновників дати записи полігону, щоб визначити, де цей бак, і провести розкопки.

Втім, влада Ньюпорта запевняє, що розкопки звалища неможливі з юридичних, економічних і екологічних причин, а також

радить зберігати ключі та паролі не лише на жорстких дисках, а й на папері.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Теги: біткоїн
Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень