В ЄС хочуть позбавити Україну безвізу (ДОКУМЕНТ)

Низка країн виступила саме з такою ініціативою

Українці, що одними з перших скористалися безвізом у 2017 році роблять радісне фото у аеропорту польського Гданська (фото Радіо Свобода)

Йдеться про відміну безвізового режиму для України, Молдови, Грузії, Чорногорії, Сербії і Північної Македонії, - повідомляє Радіо Свобода.

Видання посилається на внутрішній документ ЄС, датований 27 вересня 2021 року, випущений під час поїздки президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйн по Західних Балканах.

Як пише видання, причиною можливого рішення є те, що згадані країни порушують правила.

Зокрема, люди користуються безвізовим режимом, щоб незаконно проживати в ЄС і подавати необгрунтовані клопотання про притулок.

 

Які країни вимагають припинити безвіз з Україною?

Про скасування безвізу заговорили, зокрема, в Німеччині, Франції, Італії, Бельгії та Чехії, посилаючись на безпрецедентне число прохань про надання притулку громадянам Грузії - за останні три місяці їх кількість збільшилася більш ніж на 50%.

Німеччина згадала Молдову як особливий випадок зростання прохачів про постійне місце проживання з червня по серпень 2019 року і з червня по серпень цього року на 429%.

Франція вказала проблеми через громадян Албанії, Грузії та Сербії.

Бельгія скаржиться на Молдову;

Чехія - на Грузію, Молдову і Україну.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень