Усі школи Рівного незабаром переформатують. Які стануть ліцеєм, а які – гімназією?

Адміністрації шкіл, управління освіти та міськрада напрацювали дорожню карту для впровадження реформи

На останній сесії Рівненська міська рада прийняла дуже важливе рішення, яке стосується переформатування рівненських шкіл. Воно стосується запровадження повноцінної реформи середньої загальної освіти.

Так, з 2027 року усі школи поділяться на ІІІ ступені:

  • початкова школа (де вчитимуться учні 1-4 класів);
  • гімназія (базова школа, де вчитимуться учні 5-9 класів);
  • ліцеї (старша трирічна профільна школа, де вчитимуться діти 10-12 класів).

Про це повідомила депутатка Рівнеради Галина Кульчинська:

Наприклад, діти, що навчаються зараз за змістом «Нової української школи», ходять у 3 клас. Переходити до 10 класу вони будуть у 2027 році. Тому батькам варто знати, чи буде у їхній школі на той час 10-11 клас, - зауважила вона.

Переоформлення установчих документів шкіл Рівного має відбутися до 2024 року. Поки що немає відповідного положення від Міносвіти, на основі якого створюватимуться статути для гімназій та ліцеїв, наголошує Галина Кульчинська.

Вона розповідає, що до цього з адміністраціями навчальних закладів багаторазово проводили консультації й директори шкіл, які на сьогодні мають автономію, самостійно вирішували, який ступінь вони хочуть мати. До цього рішення досить довго готувалися і перепрофілювання шкіл стане логічним завершенням освітньої реформи, пояснює Галина Кульчинська:

Реформа закінчується тим, що створюється профільна старша школа. Діти самі визначатимуться, ким вони хочуть бути: відомим футболістом – тобі у спортивний ліцей, хочеш стати фізиком чи великим економістом – тобі у правовий чи «Елітар» тощо.

 

Але це – тільки старт, попереду ще багато роботи. Наша велика експертна група, до якої увійшли всі директори шкіл, управління освіти та міська влада. Важливо, що насамперед ми керувалися побажаннями самих шкіл.

На сьогодні, за пропозицією міського управління освіти, Рівнерада затвердила наступне перепрофілювання (зміну типів) закладів загальної середньої освіти нашого міста:

перепрофілювання ЗЗСО у гімназії, структурним підрозділом яких є початкова школа:

школи №№ 1, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 16, 18, 22, 24, 25, 28, НВК №№ 2, 14, 17, 19, гімназія «Гармонія», спецшколи №15, «Центр надії», РАЛ «Престиж».

перепрофілювання ЗЗСО в ліцеї:

  • школи №№ 4, 13, 20, «Українська гімназія», ЕПЛ - в академічні ліцеї;
  • НВК №26 - в спортивний ліцей;
  • ПМЛ «Елітар» - науковий ліцей;
  • школи № 23,27, НВК «Колегіум» - у ліцеї з початковою школою, як окремою юрособою;
  • НВК №12, гуманітарна гімназія - у ліцеї з освітньою діяльністю визначеною міжнародним договором «Гьоте-інститутом».

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень