«Усі свої медалі я приношу Рівному»: Михайло Романчук спростував слова батька (ФОТО/ВІДЕО)

«Вдома, в Рівному, його немає. Фактично він вже не рівнянин» (с)

Призер Олімпійських ігор 2021 Михайло Романчук повернувся з Токіо та відвідав Рівне - місто, в якому народився, виріс та розпочинав свою кар'єру. Нині основну частину свого часу спортсмен проводить на тренуваннях у Дніпрі або Туреччині, саме там розташовані тренувальні бази плавця.

У Рівному Романчука фактично немає, про це одному з інтернет-видань розповів батько спортсмена:

– Вдома, в Рівному, його немає. Фактично він вже не рівнянин, він проживає в Хмельницькому. Там місцева влада і мер завжди йдуть назустріч і допомагають, в тому числі під час пандемії.

 

Багато було зроблено того, що не було зроблено в його рідному Рівному, - розповів батько Романчука.

Сам плавець каже, впродовж змагань відчував підтримку рідного міста:

– Наразі я всі свої медалі приношу саме Рівному та Рівненській області. Я дуже хочу, аби мій рідний басейн відремонтували, аби не тільки я, а й молоді спортсмени змогли тренуватися, - зауважив Романчук.

Втім, навіть якщо рідний 25-метровий басейн у Рівному все ж відремонтують, він буде тісний для спортсмена такого рівня, каже тренер Петро Нагорний.

– Чим далі ми росли, тим більші вимоги до бази, і я зрозумів, що в Рівному я його не підготую, навіть якщо нам звільнять весь басейн.

Єдине місце в Україні, де можна підготувати Михайла Романчука, це 50-метровий басейн у клубі спортивного плавання «Метеор» у Дніпрі. До такого рівня нашому місту ще далеко.

Басейн - це досить складне питання, бо це величезний інфраструктурний об'єкт, але думаю, спільними зусиллями міста, області та влади ми зможемо досягнути мети.

 

Інші басейни в місті ми вже доводимо до ладу, - розповів Олександр Третяк.

Сьогодні медалі Романчука на Олімпіаді в Токіо – це вагомий привід покращити спортивні об'єкти в місті та привести до ладу рідний басейн олімпійця, який обіцяють відремонтувати вже не один рік.

Між тим Олександр Третяк анонсував цікаву подію для рівнян. 21 серпня у парку ім. Шевченка на літній сцені усі охочі матимуть змогу зустрітися з призерами Олімпійських ігор з Рівненщини – Михайлом Романчуком та Олегом Омельчуком. Кожен зможе побачити медалі на власні очі та поспілкуватися зі спортсменами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень