Усі християни світу відзначатимуть Великдень 2025 разом: Відома дата свята?

Такий збіг уперше в десятилітті

Вперше з 2017 року у 2025 році католики та православні відзначатимуть свято в один день. Таке явище - не рідкість, але в цьому десятилітті такого ще не траплялося.

Числа Великодня

Православний і католицький Великдень 2025 року настане 20 квітня. Воскресіння Господнє християни разом відзначали 16 квітня 2017 року.

У наступних роках головне християнське свято відзначатиметься:

  • у 2026 році - 5 квітня у католиків, 12 квітня у православних;
  • у 2027 році - 28 березня у католиків, 5 травня у православних;
  • у 2028 році - 16 квітня у всіх християн.

Як визначається дата Великодня

Для обчислення дати всі християни користуються одним правилом: Великдень настає в першу неділю після першого повного місяця, який настає після дня весняного рівнодення, тобто 21 березня.

Однак православні віряни, на відміну від католиків, для обчислення дати використовують старий, юліанський календар. У ньому день весняного рівнодення це 3 квітня.

Джерело: Уніан

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень