Уряд визначив, хто отримає гроші у разі смерті чи загибелі держслужбовців, чи працівників критичної інфраструктури

Відповідна постанова уже набрала чинності 

За рішенням уряду держслужбовці тепер  можуть заповідати родичам грошову допомогу на випадок загибелі. Про це йдеться у постанові Кабміну від 2 квітня №375 «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України».

Тепер держслужбовці та працівники критичної інфраструктури мають право скласти в письмовій довільній формі на випадок своєї загибелі (смерті) особисте розпорядження про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю особам за їх вибором, визначивши розмір частки таких осіб у відсотках.

Незалежно від змісту особистого розпорядження малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти, непрацездатна вдова (непрацездатний вдівець), непрацездатні батьки загиблої (померлої) особи мають право на призначення і виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю в розмірі 50% частки, яка належала б кожному з них у разі призначення і виплати такої допомоги за відсутності особистого розпорядження.

Справжність підпису на особистому розпорядженні засвідчує командир/керівник підрозділу/керівник органу, в якому особа служить чи працює, або нотаріус. Оригінал особистого розпорядження протягом трьох робочих днів передається командиру/керівнику підрозділу/керівнику органу, в якому особа служить/працює, для зберігання в її особовій справі.

Держслужбовці можуть в будь-який скасувати особисте розпорядження або скласти нове. Кожне нове особисте розпорядження скасовує дійсність попереднього.

Заборонено розголошувати зміст особистого розпорядження до встановлення факту загибелі (смерті) особи, яка його склала.

У разі загибелі (смерті) особи копія особистого розпорядження видається членам сім’ї.

Постанова Кабміну разом з Законом  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги» набрали чинності  сил 29 березня 2024 року.

Джерело: Судово-юридична газета 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень