Уряд вирішив проблему з виплатою пенсій одній із категорій переселенців

Органи ПФУ тепер зможуть без проблем переказувати таким людям частину пенсії або соцдопомоги

Уряд України забезпечив виплату пенсій недієздатним переміщеним особам, які не мають опікунів. Про це повідомили у Міністерстві соцполітики.

Очільниця міністерства Марина Лазебна повідомила, що Кабмін ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке забезпечує виплату пенсій та державної соцдопомоги людям, визнаним судом недієздатними та переміщеним у зв’язку зі збройною агресією рф з регіонів, де тривають активні бойові дії, до більш безпечних регіонів.

– Це рішення передбачає, зокрема, можливість переказувати пенсії або державну соціальну допомогу недієздатним людям, яким не призначено опікунів або які втратили зв'язок з опікунами і перебувають у закладах на повному державному утриманні з проживанням.

 

Зокрема, органи Пенсійного фонду зможуть переказувати таким людям частину пенсії або соцдопомоги на рахунки закладів, в яких вони перебувають, на підставі повідомлення від уповноваженої особи органу опіки та піклування, - пояснила Лазебна.

Також рішення уряду забезпечує інформування ПФУ або структурного підрозділу з питань соцзахисту населення про тимчасове переміщення (евакуацію) людини. Рішення врегульовує облік інформації про людей, визнаних судом недієздатними або обмежено дієздатними, яким не призначено опікуна або з опікуном яких втрачено зв’язок під час дії воєнного стану, органами опіки та піклування в адміністративно-територіальній одиниці їхнього тимчасового перебування. Це дасть змогу оперативно вирішувати питання, пов’язані із захистом та забезпеченням потреб недієздатних людей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень