Уряд почав скорочувати університети. Кого торкнувся курс на зменшення удвічі?

Першими цьогоріч під реорганізацію підпали ЗВО Миколаєва та Одеси

5 січня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив два розпорядження про об’єднання закладів вищої освіти.

По-перше, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського об’єднають із Національним університетом кораблебудування.

Згодом із цих двох закладів утворять багатогалузевий Університет кораблебудування і розвитку півдня (УКРоП). У новому закладі розвиватиметься автономний педагогічний інститут, який посилить педагогічний напрям у регіоні.

По-друге, Одеський державний екологічний університет, а також Фізико-хімічний інститут захисту навколишнього середовища і людини, приєднають до Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

Одеський національний університет ім. І. І. Мечникова

В обох новостворених закладах для студентів створять розширені можливості вибору дисциплін, а працівники матимуть кращі умови для проведення досліджень завдяки інвестиціям у нове науково-навчальне і лабораторне обладнання, які заплановано вже в цьому році, - повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Тут запевняють, що рішення про реорганізацію ЗВО необхідні для того, щоб підвищити якість вищої освіти та об’єктивну потребу модернізувати заклади.

Та повідомляють, що у 2023 році успішне об’єднання закладів із подальшою суттєвою інвестицією здійснено в Дніпрі, де утворено Український державний університет науки і технології.

Раніше на цю тему ми писали:

Скоротять удвічі: які університети опинилися перед загрозою закриття?

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень