Урбаністи та активісти кличуть рівнян на особливий пікнік (ФОТО)

Біля міського палацу дітей та молоді

Днями у міському палаці дітей та молоді відбулась зустрічі з групою рівнян, які займаються відновленням парку на Грабнику, поблизу палацу.

На відновлення парку на Грабнику з Громадського бюджету Рівного просять 1 250 000 гривень.

В описі до проекту, точніше його другого етапу, йдеться про таке:

Завдяки громадському бюджету триває процес відновлення парку на Грабнику, до якого долучилась активна громада міста та влада. Безпечність, зручність та доступність – це першочергові умови для розвитку цієї зеленої зони. У рамках цього проекту пропонується виконати заходи для забезпечення зазначених умов.

Як відомо, торік на цей проект виділялись кошти. Тож фахівці вивчають, чи безпечними є конструкції у парку на Грабнику: вежа та амфітеатр. Інші фахівці на чолі з директором міського об’єднання парків культури і відпочинку Андрієм Черепановим вивчають земельні питання.

Паралельно із ними працюють архітектори та громадські активісти.

Архітектор-урбаніст Дмитро Котляров (на фото вгорі) днями розповів, що процес з відновлення парку на Грабнику є таким, як підходять до створення громадських просторів у цивілізованих країнах.

Проект, який презентував Дмитро Котляров

Тому що були широко залучені усі зацікавлені і група архітекторів, яка працювала над розробкою концепції майбутнього парку, мала можливість врахувати думки і побажання людей. Також був час на проведення аналізу функцій території, фінансових можливостей, осмислення потреб користувачів парку.

Максимально було продумано, щоб цей парк був для всіх. З узагальненою концепцією майбутнього парку можна буде ознайомитися більш детально 21 жовтня під час міського пікніку.

Рівнян запрошують на пікнік. У програмі міського пікніку будуть такі події:

10.00 - 11.00 оформлення локацій та підготовка до розчищення парку

11.00 - 13.00 розчищення парку разом з комунальними службами міста 

з 13.00 смачна вулична їжа та напої 

14.00 - 16.00 екологічні майстер-класи: еко-прикраси з природних матеріалів, годівнички для птахів, медові свічки та створення спільного арт-об'єкта у парку

16.00 - 18.00 розвага для команд Смуга невеселих міських перешкод

18.00 - 19.00 слово організаторів та нагородження учасників

19.00 - 21.00 вечірні розваги: продовження пікніку, музика, фаєр-шоу, астрономічні спостереження. 

Протягом дня діятиме фото-локація та буде можливість своїм голосом підтримати громадський проект з відновлення парку на Грабнику (2 етап).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень