«УПЦ умисно називають «російською»: Онуфрій оприлюднив Звернення до Зеленського

Президента «шанобливо» просять забезпечити право на свободу совісті та віросповідання

Синод Української православної церкви (Московського патріархату) звернувся до президента України Володимира Зеленського із закликом про розблокування релігійних організацій, які потрапили під санкції РНБО.

Як повідомляє «Главком», відповідне звернення опубліковане на сайті УПЦ (МП). У ньому зокрема сказано:

«Ми шанобливо звертаємось до Вас з проханням забезпечити право на свободу совісті та віросповідання для вірян Української Православної Церкви.

 

Захистити українське суспільство від риторики ненависті і нетерпимості за релігійною ознакою, що розпалює релігійну ворожнечу в країні.

 

Розблокувати діяльність релігійних організацій, що потрапили під санкції разом зі своїми архіпастирями.

 

Не допустити прийняття антиконституційних законів проти Церкви, що перебувають на розгляді у Верховній Раді України».

Синод проходив, як виглядає, по Зуму

Члени Синоду також висловили сподівання, що президенту Зеленському «вдасться запобігти штучному розколу українського народу за релігійною ознакою, що життєво необхідно в умовах зовнішньої агресії».

Зазначається також, що УПЦ умисно називають «російською»:

«На цьому фоні великою прикрістю є ті численні наклепи, образи та безпідставні звинувачення, які лунають у бік Української Православної Церкви.

 

Вони не лише формують негативну суспільну думку, а й розпалюють релігійну ворожнечу, що налаштовує одних громадян України проти інших, роз’єднує наш народ, який так потребує єдності в умовах війни.

 

Той шквал бруду, який виливається на Церкву, породжує гнів і нетерпимість один до одного в українському суспільстві, що, своєю чергою, призводить до духовного занепаду і втрати моральних цінностей.

 

Це спонукає до побиття віруючих і священників, захоплення і руйнування храмів та заборони самої Церкви».

Окрім цього, Українську Православну Церкву досі умисно називають «російською» та «московською», а віруючих, які є громадянами України, безпідставно вважають ворогами лише за приналежність до цієї Церкви.

У своєму зверненні представники УПЦ згадали й студію «Квартал 95» та телеканал «1+1»:

«7 грудня 2022 року. Цього дня у телевізійному ефірі та YouTube каналі під назвою «Официальный канал Чисто News» було оприлюднено відео передачі «Байрактар New#104» виробництва студії «Квартал 95».

 

Впродовж майже 14 хвилин у передачі лунало богохульство, глузування і блюзнірство стосовно Бога та Української Православної Церкви, а також було використано неправдиву і недостовірну інформацію, зневагу та образи релігійних почуттів віруючих і розпалювання релігійної ворожнечі.

 

Проте шокуючими стали богохульні слова, які неможливо й повторити. Це цинічні глузування над Святим Письмом, Богом-Трійцею та Господом Іісусом Христом, за Якого тисячі людей жертвували собою і йшли на мученицьку смерть».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень