УПЦ КП анулювала нагороду військовому з Рівного, через «орієнтацію». У мережі скандал (ФОТО)

Патріарх Філарет «не знав про його гріховні схильності»

УПЦ Київського патріархату анулювала нагороду військовому, коли дізналася, що він відкритий гей.

8 лютого патріарх Філарет відзначив медалями за «Жертовність і любов до України» військовослужбовців з 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців. Зокрема, нагороду отримав активіст та відкритий гей Віктор Пилипенко з Рівного.  Він подякував за медаль та написав (що «щиро радий такій кардинальній зміні позиції» щодо ЛГБТ+ людей). 

Однак виявилося, що позиція УПЦ Київського патріархату не змінювалася. Пресслужба церкви наголосила, що Віктор Пилипенко отримав подяку виключно як захисник України, а патріарх Філарет «не знав про його гріховні схильності». Тож за «відкриту пропаганду гріховної ідеології» нагороду військовому анулювали.

Кілька військових та волонтерів відмовилися від медалей УПЦ КП після того, як церква анулювала нагороду у бойового медика, який є відкритим геєм.

— Я старший матрос Іван Володимирович Гаврилко. Я зовсім не належу до руху ЛГБТ.

 

Проте я повертаю вашу ср*ну біжутерію вам, якщо ви не поважаєте справжню людську жертовність.

 

Ви мало чим відрізняєтеся від московського патріархату, який благословляє війну. Я християнин, я вас не розумію, – написав військовий.

 

— Ваші антилюдяні погляди мені бридкі, а ваше брязкальце, яке ви роздаєте, а потім відбираєте - нічого не варте. Жбурну вам цю іграшку під ноги наступного мого повернення зі служби у Київ, – сказав ще один захисник Ілля Кротенко.

Нагадаємо: 

  • 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі було ухвалено рішення про ліквідацію УПЦ КП через об'єднання українських православних церков в єдину ПЦУ.
  • Про юридичне припинення двох церков (УПЦ КП й УАПЦ) із трьох, які брали участь у помісному соборі 15 грудня 2018 року, 14 грудня 2019 року оголосив настоятель ПЦУ Епіфаній.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень