Український фільм про алкоголіка отримав нагороду престижного кінофестивалю (ВІДЕО)

Стрічку відзначили спеціальною нагородою

ukrainskiy-film-ya-i-feliks-otrimav-nagorodu-prestizhnogo-kinofestivalyu-italii-video

Український фільм «Я і Фелікс» режисерки Ірини Цілик нагородили на 53-му Міжнародному кінофестивалі Giffoni в Італії.

Це найбільший європейський кінофестиваль для дітей та підлітків, який було засновано у 1971 році в Італії.

Фільм отримав відзнаку The CGS Award (Social-cultural Cineclubs for Young People) — Percorsi Creativi 2023 в категорії “Generator +16”.

Фільм «Я і Фелікс» (міжнародна назва “Rock. Paper.Grenade”) розповідає про хлопця Тимофія, що росте у провінційному українському місті в 1990-ті роки. Його сім’я — це вічно втомлена мама, переважно відсутній батько і бабуся, що має дивного бойфренда, на ім'я Фелікс

Він колишній контррозвідник, має стресові розлади і алкоголіком. Але коли він тверезий, це найбільш розумна і харизматична людина з усіх, кого Тимофій знає.

«Я і Фелікс» — це тепла і зворушлива історія про дорослішання, перші уроки доброти й жорстокості, підліткове кохання, зради.

“Враховуючи, що фільми на цьому фестивалі оцінюють приблизно 600 італійських підлітків у кожній категорії, мені ще більше подобається ця відзнака. Наше кіно доволі глядацьке, і це приємно, що його оцінили глядачі ніжного віку”, — коментує відзнаку режисерка Ірина Цілик.

Світова прем’єра стрічки, знятої за мотивами автобіографічного роману Артема Чеха «Хто ти такий?», відбулась на Варшавському міжнародному кінофестивалі, а національна — в межах українського конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю.

Фотокадри зі стрічки:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Кузьміна

Аліна Кузьміна

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень