Унікальний освітній проєкт реалізовують на Рівненщині (ФОТО)

За підтримки Українського культурного фонду

60 вчителів позашкільної освіти стали амбасадорами нематеріальної культурної спадщини Рівненського Полісся.

Усе завдяки проєкту «Етноосвіта», який на Рівненщині реалізовують за підтримки Українського культурного фонду на базі трьох комунальних закладів обласної ради.

Це - Рівненський обласний центр народної творчості, обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та обласний молодіжний пластовий вишкільний центр.

Унікальність проєкту полягає в тому, щоби залучити освітян до вивчення й дослідження народної спадщини Рівненського Полісся, аби потім популяризувати її серед дітей та молоді.

Учасниками проєкту є керівники гуртків позашкільної освіти, які проходять навчання за різними етноосвітніми напрямками і при цьому використовують сучасні методики програм підвищення кваліфікації та підходи скаутської організації «Пласт». Менторами проєкту є експерти в галузі етнології, культури та історії Рівненщини, представники пластового руху.

Слухачі стали учасниками курсів та майстер-класів на різну тематику. Зокрема, ознайомилися з технікою ручної ниткографії Олени Медведєвої,  займалися писанкарством, ткацтвом, отримали початкові навички поліського народного співу.

Перші 60 слухачів курсів, а це керівники гуртків, уже пройшли навчання і мали змогу відпрацювати здобуті знання з молоддю на базі Рівненського обласного молодіжного пластового вишкільного центру.

Триватиме проєкт упродовж 10 місяців.

Повідомляє відділ пресслужби Рівненської обласної ради

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень