«Умови – жахливі, ремонту немає». Депутати проти передислокації військової частини з Дубна

Вони готуватимуть звернення до Міноборони і президента

Напередодні під час сесії Рівненської обласної ради депутати виступили проти перереєстрації та передислокації військової частини з Дубна до міста Копичинці, що на Тернопільщині.

І щоб не допустити її перенесення, депутати обласної ради ухвалили звернутися до президента, Кабміну, Міністерства оборони та Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки. 

«За» проголосували 35 депутатів. 

До нас звернулися сім’ї військових, які проходять контрактну службу у Дубні.

 

Звернулися вони через те, що одну з головних військових частих можуть перенести у сусідню область. Нині у військовій частині вони мають власне житло. Натомість у Копичинцях житла не буде. І не буде, де зберігати транспорт.

 

База, на якій хочуть створити військову частину, – це місце колишньої колонії для відбування покарань. Умови – жахливі, ремонту немає. Занепокоєння висловлюють і дружини військовиків, які розуміють, що швидше за все їхні половинки поїдуть за 160 км від Дубна, а вони залишаться вдома.

 

Військова частина, яка вже є укомплектована й обладнана у Дубні, повинна залишитися на місці, а не переїхати. Це і фінансовий фактор. За нашими даними, військова частина дає у бюджет 11-12 млн грн.

 

До того ж, нині за сприяння Дубенської міської ради, Рівненської облради та адміністрації будується новий дитсадок. Він більше ніж на 200 місць, тож після того, як військовики переїдуть, то і доцільність дитсадка пропаде, – розповів депутат обласної ради Володимир Ткачук.

Між тим, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зауважив, що жодного офіційного документа щодо передислокації військової частини нині немає. Жодний військовий, зокрема військово командувач ОК Захід, не підтвердив того, що частини передислокують. 

З цього приводу депутати все ж звернуться до центральної влади. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень