Уляна Супрун тегнула свою подругу у Рівному

Це заступник начальника міського управління охорони здоров’я Вікторя Покоєвчук

В.о. міністра охорони здоров’я України Ульяна Супрун днями працювала на другій щорічній Конференції депутаток і представниць органів місцевого самоврядування України. Після цього заходу Ульяна Супрун висловила переконання, що з сильними союзницями всі реформи у галузі медицини вдасться втілили у життя. У своєму дописі в.о. міністра відзначила двох жінок - це заступник начальника рівненського міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук та виконавчий директор українсько-німецької медичної асоціації Вікторія Милютина.   


Наводимо текст (без змін) допису Уляни Супрун, у якому позначили рівнянку:  


Сьогодні в країні немає нічого більш гарячого і актуального, ніж трансформація системи охорони здоров‘я.
Ми в МОЗ формуємо загальні політики та нормативні акти. А представники місцевих органів самоврядування - ті люди, які роблять реальну політику, які можуть зробити так, що всі почнуть жити за умов нових правил.
Насправді, зміни набагато глибші ніж гроші, які мають піти за пацієнтом.
Декілька принципових речей:

  • Здоров‘я може бути як вода та повітря - однаково доступним для всіх. Це - солідарна система. В цій системі ми не кажемо “вам всі повинні“. Ми платимо за вас адресно і незалежно від вашого майнового чи соціального статусу.
  • Система охорони здоров‘я існує для пацієнта. Ми починаємо платити за конкретні послуги, надані конкретним пацієнтам.
  • Чиновники не повинні керувати лікарями, які роками вчились дуже специфічним речам про людське здоров‘я. Автономія медичних закладів надає більше свободи та можливість встановлювати достойну оплату праці медикам.
  • Лікар відповідає за якість лікування, тож ми розробляємо план переходу на професійні ліцензії лікарів. Це працює як водійські права. Якщо ви неякісно водите або становите загрозу для людей - ви втрачаєте водійські права.
  • Українці такі саме homo sapiens, як французи, американці або нігерійці - ми хворіємо тими самими хворобами, нас лікують однаково. Є світова наука, міжнародні настанови лікування і діагностики. Тому переходимо на міжнародні настанови лікування. Ми будемо лікувати так само як в Європі і будемо мати такі ж результати, бо це - світова наука.
  • Краще бути здоровим, ніж лікуватися. В рамках кампанії “Лікар для кожної сім‘ї” українці обирають своїх лікарів, які будуть доступні для них безоплатно та допомагатимуть тримати здоров‘я під контролем.
  • Ви, і тільки ви є володарем свого тіла і свого здоров‘я.
  • Кожен має вибір у себе вдома сказати «Ні. Так як раніше більше не буде, бо трансформація охорони здоров‘я, вона не для когось, а для мене, мого тіла і мого здоров’я».

З такими сильними союзницями нам усе вдасться.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень