«Укрзалізниця» знизила зарплати, але й ті виплачують невчасно

Колектив написав звернення до уряду

«Укрзалізниця» в умовах війни опинилася у складних умовах. Сотні тисяч пасажирів залізниця безплатно евакуйовує з міст, де точаться найгарячіші бої. Корпорація безплатно перевозить тисячі тонн гуманітарної допомоги. В наслідок бойових дій близько 6 тисяч кілометрів колій – зруйновано. 

До 24 лютого у перевізника працювало близько 230 тисяч осіб.

Вже кілька місяців підприємство виплачує зарплати із затримками, навіть попри те, що й рівень зарплат впав. На окупованих територіях ситуація ще гірша. На залізниці, що залишилася  на тимчасово підконтрольних рф територіях взагалі перестала платити будь-які кошти.

Наприкінці червня українські залізничники ще не отримали авансу, хоча згідно із законодавством, гроші мали бути нараховані ще тиждень тому.

До уряду звернулася профспілка залізничників та транспортних будівельників України, яка вимагає втрутитися у розв'язання питання про фінансування витрат на оплату праці працівників АТ «Укрзалізниця», на думку профспілки, це відбувається за залишковим принципом.

В офіційному зверненні до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля говориться:

 Попри те, що під час війни АТ «Укрзалізниця» докладає всіх зусиль для того, щоб максимально виконувати експлуатаційні показники, компанія продовжує залежати від фінансової допомоги держави.

 

Залізничники з розумінням ставляться до того, що фінансування відбувається частинами, але такі дії держави можуть змусити працівників Товариства приймати кардинальні рішення, адже люди просто не мають коштів до існування.

 

Багатотисячний колектив АТ «Укрзалізниця» сподівається на підтримку з боку держави та невідкладне розв'язання цієї проблеми», — зазначили у профспілці.

Джерело: Запорізькі вісті

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень