Укрзалізниця витратила 200 млн гривень на небезпечні для пасажирів матеріали

Відбулися обшуки у фігурантів схеми

Служба безпеки України викрила масштабну оборудку на Укрзалізниці. Підприємство витратило понад 200 мільйонів гривень на неякісні та небезпечні для пасажирів товари.

Йдеться про матеріали для ремонту інтер'єру вагонів, придбані за державні гроші. Вони не відповідали вимогам безпеки пасажирських перевезень.

 

У ході досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що оборудку організували ще у 2016 році представники держтовариства та декількох афілійованих комерційних структур, - повідомляє СБУ

Договір передбачав, що переможці тендеру постачатимуть Укрзалізниці матеріали встановленого стандарту для проведення ремонту пасажирських місць.

Натомість державному підприємству відвантажували неякісні товари, зокрема – з легкозаймистих матеріалів.

Правоохоронці провели обшуки в учасників схеми – вдома та за місцем роботи. Там виявили технічну та фінансово-господарську документацію, яка підтверджує їхню причетність до оборудки, - йдеться в повідомлені. 

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо повідомлення організаторам оборудки про підозри та обрання мір запобіжних заходів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень