Український снайпер ліквідував ворога та встановив рекорд дальності пострілу

Для здійснення пострілу враховувалися найменші фактори, від погодних умов і рельєфу місцевості

ФОТО ілюстративне

Український снайпер на фронті ліквідував російського ворога з дистанції 2710 метрів. Цей факт пізніше підтвердили й у Генштабі ЗСУ.

Світовий рекорд по дальності снайперського пострілу встановив снайпер з 73-го морського центру спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого.

Про факт повідомив офіцер Сил спеціальних операцій Алекс Туманов. Він уточнив, що допис мав з'явитися ще в листопаді, але через певні обставини зробив його тільки зараз, аби привернути увагу світової спільноти до цієї події.

Постріл здійснювався з гвинтівки McMillan Tac 50. Приціл Nightforce. Боєприпасом Hornady A-Max BMG, 750 grain. Та з використанням Призми Wedge Prism 100 MOA/29,1 MRAD. Ціллю були вогневі позиції противника, які вели постійний обстріл мирних селищ та позицій ЗСУ.

 

Постріл був виконаний з дистанції 2710 метрів по двох противниках, які вели вогонь по позиціях ЗСУ. Враховувалися всі найменші фактори погодних умов та рельєфу місцевості. Вітер близько 1 м/с. Після корегування першого пострілу наступні було здійснено в ціль. Початкова швидкість - 836 м/с, - йдеться у повідомленні.

Автор допису зазначає, що рекордом по дальності вважається постріл канадця WALI на 3540 метрів при виконанні завдання в Іраку. Але цього року канадець в одному з інтерв'ю для каналу ютуб «Бомбардир» розповів, що встановлення рекорду – це міф, який придумало його командування. Насправді ліквідував ціль інший снайпер, який знаходився набагато ближче.

Тож виходить, що рекорд таки справді належить українцю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень