Українських заробітчан у Польщі попередили про новий сертифікат для тих, хто хоче і надалі працювати

Вимогу вже назвали парадоксальною

Нещодавно на комісії Сенату з’явилася пропозиція внесення поправки до законодавства. Правила мають дуже широку сферу дії. Тому що вони стосуються не лише вантажних перевезень, а й пасажирських.

Згідно з запропонованими змінами, водії, що працюють у польських транспортних компаніях, повинні мати сертифікат знання польської мови на рівні не нижче ніж A2.

 

У Польщі нову мовну поправку вже назвали парадоксальною

Тут вважають, що у разі її запровадження водії-іноземці, яких чимало у транспортних фірмах країни, матимуть перевагу перед польськими. Оскільки легше уявити, що водій-іноземець для легалізації у Польщі має такий сертифікат, ніж його наявність у водія-поляка, - робить висновки видання moto.pl

Оскільки в пропозиції сказано не про закінчення польської школи або польське громадянство, а саме про мовний сертифікат. Тож у іноземців може бути більше шансів на працевлаштування, - вважають противники внесення змін.

В транспортній галузі Польщі працює близько мільйона осіб, з них 160 тисяч – іноземці. Складно уявити, що всі ці люди почнуть одномоментно звертатимуться за отриманням сертифіката. Тому у Польщі дуже сподіваються, що зміни не будуть ухвалені й норма про обов'язковий сертифікат, що підтверджує знання польської для водіїв, ухвалена не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень