Українських чоловіків за кордоном ставитимуть на військовий облік автоматично: кого стосується

Навіть якщо вони ніколи не відвідували ТЦК

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про порядок реалізації експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів, - повідомляє Міноборони.

Документ поширюється і на призовників, що мешкають за кордоном і передбачає використання даних з Демографічного реєстру.

Актуальність військово-облікових документів для чоловіків 18-60 років, що знаходяться за кордоном, перевірятиметься через електронну інформаційну взаємодію із ДМС. Це дозволить уникнути помилок і людського фактору при перевірці військово-облікових документів.

Тобто, якщо чоловік будь-коли отримував закордонний паспорт чи ID-картку, ці дані передаватимуться до системи «Оберіг».

Також у повідомленні зазначається, що чоловіки від 16 до 25 років, які оформлюватимуть паспорт, автоматично  будуть внесені до реєстру Оберіг без проходження ВЛК. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном і оформлює собі паспорт в офіційних українських представництвах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень