Українські перевізники відповіли полякам на перекриття кордону: прийшли під стіни консульств

Сказати, що невдоволені урядом Польщі

Група перевізників із Львівщини та Прикарпаття передали Генеральному консулові Польщі у Львові лист із проханням втрутитись у ситуацію щодо блокування польськими перевізниками пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Ми не прийшли протестувати під приміщення Генконсульства, але принесли наше звернення, щоб повідомити, що порушені всі українські міжнародні умови.

 

Польська поліція втручається в роботу українських водіїв. Перемовини урядів нічого не дали.

 

Ми написали звернення в ЄС. Водії не можуть повернутись додому, де у них родини, а хтось хворіє. Є правила перевезення.

 

Водії без побутових умов сидять в машинах, без належного харчування, комусь потрібне медичне забезпечення. Просимо Генконсульство втрутитись у ситуацію, ‒ каже Валентин Устименко, голова Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Львівської та Івано-Франківської областей.

Акція у Львові

Як зауважив керівник транспортної компанії «Сармат», через блокування кордону збитки мають як замовники, так і перевізники.

Збитки мають всі, у першу чергу замовники. Страждає вся економіка, тому що товари не можемо довезти, не отримують товари і в країнах ЄС.

 

Ми прийшли висловити своє невдоволення урядом Польщі, який нічого не зробив і не робить. І це навіть якась дискримінація, бо є вимога, щоб українці не могли реєструвати фірми у Польщі.

 

Це при тому, що польські перевізники контролюють 33% ринку перевезень руками українських водіїв, ‒ сказав Федоренко.

Акція у Луцьку

Аналогічна акція відбулася 17 листопада 2023 року і під Генеральним Консульством Республіки Польща у Луцьку, прийшло близько пів сотні осіб - повідомляє Суспільне.

Заручниками ситуації стали водії, у яких вже закінчуються запаси води і їжі. Більшість знаходиться на узбіччях без доступу до туалету і душу, паркінги вже давно не мають вільних місць. Просування черги відбувається дуже повільними темпами в обох напрямках, — каже учасник акції Тарас Дулюк.

Нагадаємо, через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС польські перевізники оголосили страйк. Польські перевізники прагнуть повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні з 6 листопада. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин».

Також вони погрожують перекрити ще один пункт пропуску «Шегині – Медика».

Раніше на цю тему ми писали:

Тиждень, як місяць і гриль-party на дорозі: як блокада на польському кордоні впливає на пасажирський транспорт

 

«Все на потреби армії?» - на кордоні вражені кількістю люксових авто, які ввозять в Україну

 

Митниця на кордоні з Польщею паралізована: пропускають по одному авто в годину

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень