Українські міста отримали графіки відключення світла

Віялові відключення запровадили через пошкоджену енергомережу внаслідок ракетних ударів

В компанії «Укренерго» зазначають, що відключення світла необхідні, аби зменшити навантаження на мережі та дати енергетикам можливість відновити їх. Відключення світла контрольовані та триватимуть по кілька годин.

Віялові відключення вже запроваджують у Києві, Черкаській, Сумській, Тернопільській та інших областях.

Як повідомили у компанії «Рівнеобенерго», про віялові відключення на Рівненщині не йдеться. Графіків й повідомлень про планові відключення в області не отримували. 

Київ

Оскільки у столиці збільшились обсяги електроспоживання, ДТЕК Київські електромережі вимушене застосувати графік обмеження електропостачання.

Адреси споживачів поділені на три черги. Спочатку обмежили електропостачання до частини 3-ої черги (16:00 – 20:00). Щоправда, попереджали, що при потребі можуть відключити й наступну чергу. Проте не більш ніж на 4 години.

  • 1 черга – з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00
  • 2 черга – з 12:00 до 16:00
  • 3 черга – з 16:00 до 20:00

Зрештою, так і сталось. Дефіцит потужності збільшився і ввечері 11 жовтня обмеження застосували для всіх черг. Однак повернули світло клієнтам о 00:00.

Черкащина

Напередодні перше аварійне відключені у Черкаській області відбулося о 16:10, повідомляє ПАТ «Черкасиобленерго». 

Однак соціально важливі об’єкти області відключати від електроживлення не будуть. Саме місто Черкаси та районні центри області теж залишатимуться зі світлом.

Додаткову інформацію про графіки аварійних відключень повідомляють за номерами кол-центру 24/7:

  • (0472) 33-87-87,
  • (093) 170-40-57,
  • 050) 434-87-87,
  • (067) 690-48-48,
  • 0800-501-328.

Сумщина

У Сумській області також планують віялові відключення електроенергії, які потрібні для стабілізації системи. Голова ОВА Дмитро Живицький обіцяє, що графік відключень оприлюднять 12 жовтня. До речі, він зазначає, що вуличне освітлення поки не вимикають.

Тернопільщина

Погодинне вимкнення електропостачання ввели у населених пунктах Тернопільської області. Це пов’язано із виходом із ладу основної підстанції «Тернопільська». Заступник головного інженера високовольтних мереж «Тернопільобленерго» Андрій Лещук розповів, що зараз використовують резервні джерела енергії.

«Тернопільобленерго» вжило заходів щодо «перезаживлення» споживачів, які отримували електроенергію цієї підстанції. Їм увімкнули постачання електрики від інших резервних джерел. Поки немає основного живлення з підстанції, в області погодинно вимикатимуть електроенергію за погодженими графіками.

Мер Тернополя Сергій Надал попередив, як тільки влада отримає графік, одразу опублікує його.

Вінниччина

У Вінницькій області теж є проблеми з електропостачанням – 242 населених пункти залишились без світла, повідомляє АТ «Вінницяобленерго». Тому влада закликає бути максимально ощадливими у споживанні електроенергії. Це допоможе не допустити аварійних відключень. Поки їх не планують.

Як діяти, коли нема електрики

У Мінреінтеграції оприлюднили низку порад, як діяти при відключеннях електроенергії.

  • Насамперед слід відключити електропобутові прилади;
  • Потрібно бути обережними при використанні свічок та сухого спирту;
  • Якщо ви перебуваєте на вулиці, не варто не наближатися ближче 5-8 метрів до обірваних або провислих дротів.

Крім того, українців просять зменшити споживати електроенергії під час вечірнього піка – 17 до 23 години. Слід обмежити використання потужних електроприладів: пральних машин, бойлерів, прасок, електроплит, обігрівачів тощо. Також не варто вмикати одночасно кілька потужних електроприладів.

Джерело: 24канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень