Нові повноваження українських консульств за кордоном: які документи можна отримати, не повертаючись в Україну?

Йдеться про документи цивільного стану, які можна отримати у Польщі

Консульства України у Польщі нещодавно отримали повноваження видавати документи щодо цивільного стану, актові записи про які складені та зберігаються в Україні.

Йдеться про повторні свідоцтва про народження, шлюб, розлучення, а також витяги, наприклад, про те, що дані про батька, внесені до свідоцтва про народження дитини на підставі статті 135 Сімейного кодексу України - повідомляє Консульство України у Гданську.

В установі підкреслили, що йдеться лише про документи, цивільного стану, складені в Україні та належним на те органом України - органами реєстрації актів цивільного стану. Якщо Вам необхідно документ, виданий іншою країною чи окупаційною незаконною владою на окупованих територіях України - то цей механізм не діє.

Крім того, у повідомленні зазначається, що Консульство може видати лише дублікат або повторне свідоцтво. А це значить, що відповідний актовий запис вже було складено та документ отримувався.

За отриманням вказаних документів до Консульств України у Польщі має право звернутися сама особа, якщо ж це дитина до 16 років - документ (свідоцтво про народження) має право отримати лише один з батьків / законних представників.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень