Українська «Дарниця» вироблятиме таблетки проти ковіду від компанії Pfizer

Ліки зможуть поставляти у 95 країн світу і, звісно ж, застосовувати в Україні

Відома українська фармацевтична компанія «Дарниця» отримала право на виробництво протиковідного препарату від Pfizer. Ліки проти COVID-19 виготовлятимуть в Україні, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

В Україні почнуть розробку і виготовлення орального протиковідного препарату Pfizer. Відповідний конкурс виграла фармацевтична компанія «Дарниця», яка 18 березня підписала угоду на отримання ліцензії.

 

Таким чином українська фармацевтична компанія може виробляти та поставляти вищевказані ліки у 95 країн світу з низьким та середнім рівнем доходу, зокрема в Україну.

Пресслужба української фармкомпанії розповіла трохи деталей.

Наприклад, що це буде генерична  версія орального протиковідного препарату і що угода на отримання ліцензії підписана з організацією МРР (The Medicines Patent Pool).

Зауважимо, що пероральне лікування, розроблене Pfizer, призначене в основному для лікування пацієнтів з COVID-19 легкого та середнього ступеня тяжкості, які мають високий ризик ускладнень. Ці препарати застосовується для запобігання погіршення стану і для уникнення госпіталізації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень