Україні довелося піти на вимушений крок: повідомили деталі змін

Через дефіцит в енергосистемі

22 листопада в Україні виник дефіцит електроенергії. Щоб збалансувати енергосистему, довелося скористатися аварійною допомогою країн-сусідів. Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

- «Укренерго»було змушене вдатися до такого заходу, як аварійна допомога від країн-сусідів. І це допомогло нам збалансувати нашу енергосистему, – зазначив він.

За словами Кудрицького, наша держава була змушена звертатися за аварійною допомогою до країн Євросоюзу, тому що ми імпортуємо недостатню кількість електроенергії. Така ситуація пов’язана з тим, що в Україні ціна на електроенергію нижча, ніж у європейських сусідніх країнах.

Кудрицький пояснив, що «Укренерго» забезпечило технічну здатність імпортувати до 1200 МВт з Європи.

- Сьогодні максимально ми імпортували 500 МВт, це тільки в одній годині, а так – і того менше.

 

Причини недостатнього імпорту більше економічні, або ж регуляторні, оскільки ціна в Україні формується дещо по-іншому ніж в Європі в принципі. Тому, ми змушені були добирати імпорт дорожчою аварійною допомогою, – зазначив він.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький

В Україні виник дефіцит електроенергії

22 листопада виник дефіцит електроенергії. Така ситуація виникла, тому що через похолодання підвищилося навантаження на електростанції. Серед інших причин – підвищена аварійність блоків електростанцій: частину енергоблоків ще ремонтують після російських ракетних і дронових ударів, а відновлені блоки не можуть нести таке ж навантаження, як до пошкодження.

В «Укренерго» закликали українців не вмикати одночасно пристрої з великим споживанням електрики, не прати у денний час, вимикати світло в порожніх приміщеннях і дбайливо витрачати електроенергію упродовж доби.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень