Українець дав чітку відповідь: чи вигідно та за скільки часу окупляться сонячні батареї для оселі

Його коротку й зрозумілу відповідь переглянули 2 млн. осіб

Фото ілюстративне

Українець під ніком Ремонт Петрович у TikTok розповів скільки потрібно поставити сонячних батарей, щоб працював холодильник, чайник, телевізор тощо? Також він надав розрахунки за скільки часу окупляться сонячні батареї.

Його відео набрало 2 мільйони переглядів і тисячі коментарів, що й не дивно, зважаючи на актуальність теми у зв’язку з відключеннями електроенергії, які через цілеспрямоване знищення об’єктів енергетичної інфраструктури росіянами, стають невід’ємною частиною нашого життя навіть улітку.

Досвід блогера

Ремонт Петрович встановив 6 панелей на дах гаража – це максимум, що можна встановити на 30 м. кв., - каже він, - кожна панель по 415 Вт

Також при встановлені панелей необхідно придбати таку собі гібридну електростанцію, як називає її блогер. Вона «змішує» електроенергію сонця, акумуляторів та із загальної мережі:

Не вистачає енергії сонця – бере від акумуляторів, не вистачає від акумуляторів, бере із загальної мережі.

Це все можна відстежувати на відстані, з допомогою смартфона.

Крім станції будуть необхідні також акумулятори, які накопичуватимуть вироблену з енергії сонця електричну енергію і віддаватимуть її вночі або в хмарний день.

Тож на них не варто економити, - радить автор відео.

І зазначає, що перші два акумулятори, які він придбав рік тому вже деградували і втратили у ємності. Тому довелося докуповувати ще два.

Скільки це коштує і коли окупиться?

  • Кожна панель коштує 4 000 грн. – тож їх загальна вартість – 24 000 грн.
  • Вартість гібридної електростанції – 25 000 грн.
  • Вартість акумуляторів (літій-залізофосфатний)– 80 000 грн.
  • Монтаж панелей, кабелі та кріплення – усе разом блогеру обійшлося у 143 000 грн.

Але для будинку цього мало – стверджує Ремонт Петрович. Необхідно додати ще 4 панелі, що виливається у суму 159 000 грн.

Це для того, щоб ваш будинок хоч якось повноцінно функціонував від сонячної енергії, при цьому вам ледве її вистачатиме.

 

Для накопичення блогер радить додати ще два акумулятори, а це ще плюс 40 000 грн.

Отже, по мінімуму, стверджує автор відео, вам необхідно вкласти в обладнання для виробітку електроенергії з сонячної енергії 200 000 грн.

Висновок

За скільки часу окупиться це капіталовкладення?

Блогер каже – НІКОЛИ

Адже обладнання потребує постійного оновлення – чи то панелей, чи акумуляторів, чи гібридної станції…

Зате ви будете автономні щодо наявності електропостачання.

Але лише протягом пів року.

У коментарях до відео українці підтверджують, що взимку через слабку сонячну активність батареї якщо й будуть заряджатись, то лише по мінімуму. Також їх необхідно чистити від снігу. Дехто каже, що виробітку електроенергії немає у період з 15 грудня по 15 лютого.

Також коментатори діляться своїм досвідом – для забезпечення автономного функціонування домогосподарства на Одещині вклали в обладнання 30 000 доларів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень