Українцям сказали, у якій валюті найкраще тримати заощадження

Чи варто вкладати в долари

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Фінансовий аналітик Олексій Козирев розповів, що гроші варто тримати як у гривневих заощадженнях (близько 40%), так і  у валюті (50-55%).  

Моя рекомендація – 50 на 50 у доларах та євро, але якщо у вас є бажання валютну частину ще більше диверсифікувати, тоді 50% я б тримав у доларах, 35% – у євро, 7,5% – у фунтах та 7,5 у швейцарських франках, – зауважив експерт.

Решту 5-10% заощаджень, за його словами, можна вкласти в дорогоцінні метали: золото чи срібло.

Приймати рішення про те, тримати гроші у готівці, чи на депозиті в банках, потрібно, виходячи з їхніх особливостей. Перевагами готівки є висока ліквідність. Долари або євро можна миттєво поміняти на гривню в банках, обмінниках тощо. Крім того, готівка ходить між людьми, – додав Олексій Козирев.

Перевагою безготівкового зберігання грошей,  за його словами, є те, що «ви можете отримувати на них відсотки». Так гроші будуть працювати.

Однак варто пам'ятати й про ризики, які є для готівки, так і безготівкового зберігання грошей.

Джерело: Експерт

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень