Українцям розповіли, чого очікувати від курсу долара та євро відразу після війни

Злагоджені дії Нацбанку дозволяють нам спокійно проходити цей важкий етап

Після нашої перемоги Нацбанк України планує повернутися до політики плаваючого курсу. Як пояснили у держрегуляторі, така стратегія допоможе уникнути девальвації національної валюти і навіть допоможе зберегти інвестиційну привабливість українського ринку.

Водночас курс іноземних валют напряму залежатиме від пропозиції та попиту на них.

Як зазначив заступник голови правління НБУ Василь Фурман, співвідношення гривні до американської та європейської валюти визначатиметься виключно факторами ринку.

Експерт каже, що досвід впровадження політики плаваючого курсу та поступового послаблення валютних обмежень у нашої держави вже був. З 2016 до 2021 року НБУ дотримувався цієї стратегії на валютному ринку.

 

Тож є вагомі причини вважати, що й цього разу нам усе вдасться, а гривня після війни не пірне у провалля девальвації.

Він також зазначив, що злагоджені дії Нацбанку у перші години після нападу рашки - фіксація курсу та валютні обмеження - стали свого роду «щепленням» від паніки, що могла виникнути на валютному ринку. І саме завдяки цим діям банківська система України продовжила стабільно працювати навіть в умовах воєнного стану.

Надалі НБУ потроху почне знімати встановлені у перші дні війни валютні обмеження.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень