Українців закликають видалити Viber та Telegram: відомо, у чому проблема

У цих месенджерах можуть викрасти особисту інформацію

Деякі месенджери загрожують безпеці українців. Про це повідомив керівник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Йдеться про Viber та Telegram.

Буданов стверджує, що Viber - це додаток, який був створений для шпигунства. Що стосується Telegram, то його ключі належать службі безпеки агресора.

Цю інформацію прокоментував генеральний директор Rakuten Viber Офір Еял. Він зауважив таке:

- Чати та дзвінки в Rakuten Viber за замовчуванням захищені наскрізним шифруванням з 2016 року. Це означає, що ані треті особи, ані співробітники Viber не можуть перехопити та розшифрувати чати та дзвінки.

 

Viber не має жодного зв’язку з будь-яким урядом. Будь-яке протилежне твердження є хибним і необґрунтованим.

Крім того, Ілля Бошняков, директор компанії в Україні додав, що Rakuten Viber ніколи не надавав інформації жодному уряду.

Rakuten Viber — міжнародна компанія, яка повністю належить японському технологічному гіганту Rakuten з 2014 року. Застосунок пройшов усі необхідні аудити з дотриманням всіх міжнародних норм та стандартів безпеки. Мало того, генеральний директор компанії підтримав Україну після початку повномасштабної війни.

Директор пожертвував 8,7 мільйонів доларів та 500 генераторів Україні.

Нещодавно Rakuten Viber отримав безпековий сертифікат SOC за результатами аудиту Ernst & Young.

Що стосується Telegram, то автором цього проєкту став Павло Дуров, засновник раніше популярної російської мережі «ВКонтакте». Месенджер має технологію шифрування листування MTProto.

Джерело: tehnofan

P.S.

Зовнішній пресофіс Rakuten Viber в Україні попросив нас доповнити цей матеріал таким коментарем з їхнього боку:

  1. Офір Еял, генеральний директор Rakuten Viber, минулого року коментував медіа про наскрізне шифрування (цитата): Чати та дзвінки в Rakuten Viber за замовчуванням захищені наскрізним шифруванням з 2016 року. Це означає, що ані треті особи, ані співробітники Viber не можуть перехопити та розшифрувати чати та дзвінки. Viber не має жодного зв’язку з будь-яким урядом. Будь-яке протилежне твердження є хибним і необґрунтованим”.

  2. Крім того, Ілля Бошняков, директор Rakuten Viber в Україні, додав щодо згаданого випадку в інтервʼю у квітні 2024: “У вересні 2023-го гендиректор Rakuten Мікітані повідомив медіа, що Rakuten Viber ніколи не надавав інформації жодному уряду”.

  3. Безпека: Як вірно зазначено в новині, Rakuten Viber — міжнародна компанія, яка повністю належить японському технологічному гіганту Rakuten з 2014 року. Застосунок пройшов усі необхідні аудити з дотриманням всіх міжнародних норм та стандартів безпеки. Нещодавно Rakuten Viber отримав безпековий сертифікат SOC за результатами аудиту Ernst & Young.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень