Українців попереджають про дефіцит ліків. З аптек зникне 700 найменувань препаратів

Деякі з них життєво необхідні пацієнтам з діабетом, серцево-судинними хворобами чи епілепсією

Верховна Рада ще 22 травня заборонила постачання медпрепаратів з рф і білорусі, навіть якщо тільки один з циклів виробництва відбувається на їхній території. Наразі Міністерство охорони здоров’я ще не оприлюднило повний перелік препаратів, які потрапили під заборону.

Водночас президент Всеукраїнської Ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк вже попереджає українців про дефіцит й небезпеки, які ця заборона несе українцям.

На заміну ліків потрібен час, лікарі, кардіологічні відділення, реанімації після алергій і тощо. Щоб підібрати інший препарат для аритмії – потрібен стаціонар, перевірка ритму серця, десятки кардіограм, пробувати новий препарат, підбирати дозу. Це прописано в протоколі. І це потрібно для кожного пацієнта.

 

А нас мільйони! Їхнє здоров’я під загрозою. Чиновників, через новий закон, змушують взяти на себе таку відповідальність, – попереджає Віктор Сердюк.

 

За його словами, лікарям необхідний час, аби правильно й без шкоди для здоров’я перевести пацієнтів на замінники.

Те, що нарешті заборонили ліки, вироблені в росії та білорусі – всі тільки за. Але зараз йдеться про сотні і сотні ліків міжнародних компаній, які вироблені в Європі, Азії, США та інших країнах, – додає Віктор Сердюк.

Середюк оприлюднив неофіційний перелік ліків, які можуть потрапити під заборону, це близько 700 найменувань. Офіційного переліку ліків МОЗ ще не оприлюднено.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень