Українці в ЄС переплюнули навіть сирійців: наші показали «клас» німецькій поліції

На що наважуються наші земляки у ЄС заради грошей?

Цього року найбільшу частину контрабандистів у Німеччині становлять українці.

Дані поліції свідчать, що за перше півріччя 2023 року на кордоні з Чехією було затримано 37 громадян України і ще 29 українців на німецько-польському кордоні.

Здебільшого люди погоджуються на такий ризик через гроші, які їм обіцяють мафіозі.

Мафії, які нелегально перевозять мігрантів через східний кордон Німеччини, все частіше вербують українців як контрабандистів, - пише Ukrayina.pl з посиланням на німецький щоденник Bild.

Українські громадяни наразі є найбільшою групою контрабандистів, затриманих у 2023 році, і таким чином вони замінили сирійців, які були на першому місці у 2022 та 2021 роках, — сказав газеті речник федеральної поліції Марсель Претш.

Як повідомляє Bild, дані поліції свідчать, що за перше півріччя 2023 року в Саксонії на кордоні з Чехією було затримано 37 контрабандистів української, 24 чеської та 18 узбецької національностей.

На німецько-польському кордоні в Саксонії затримали 29 громадян України, які перевозили мігрантів, а також 19 сирійських та 11 білоруських контрабандистів.

Здебільшого це люди з фінансовими проблемами. Як і сирійці, українці походять із зон бойових дій.

 

Адже для багатьох із цих людей «перспектива швидко отримати гроші» для покращення фінансової ситуації на батьківщині є дуже спокусливою.

 

Клієнти применшують ризик. Через близькість Німеччини українців швидше набирають.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень