Українці перестануть ввозити євробляхи найближчим часом 

Адже у серпні їх привезли дуже багато

Honda Civic, хонда сівік, хонда сівік купити, вживані авто,
Honda Civic

В Україні прогнозують зменшення ввезення автомобілів з закордону. З вересня й до листопада ввезення авто зменшиться приблизно на 30%, вважає голова Інституту дослідження авторинку Станіслав Бучацький.

Це прогнозована ситуація, адже дуже багато автомобілів ввезли у серпні, йдеться про 25700 автомобілів.  Це на 22% більше, ніж за аналогічний місяць 2023 року.

 

Більше євроблях до нашої країни за один місяць ввозили понад 2 роки тому, у квітні-липні 2022 року, коли можна було безплатно розмитнити будь-який автомобіль на іноземній реєстрації.

Сплеск ввезення авто пов'язаний з намірами  Кабміну про підвищення податків та зборів, а також запровадження нових податків, щоб в умовах війни наповнити державний бюджет. Зокрема військовий збір при першій реєстрації авто планують підняти до 15%, як для нових, так і ввезених вживаних авто.

Законопроєкт уже зареєстрували, але ще не розглядали нардепи.  Тобто новий автомобіль середнього класу в цьому випадку коштував би на 180-250 тисяч гривень дорожче.

Але Кабмін у серпні під тиском автоімпортерів відмовився від ідеї військового збору в 15% при першій реєстрації нових і вживаних автомобілів. Цієї норми немає у доопрацьованому законопроєкті № 11416-д про наповнення державного бюджету. Але від підвищення податків та від запровадження деяких інших нових податків уряд не відмовився.

Підвищення податків може відбутися вже 1 жовтня 2024 року, якщо народні депутати Верховної Ради зможуть у вересні в першому і в другому читанні ухвалити відповідний законопроєкт № 11416-д.

Джерело: today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень