Українці можуть заощадити на «комуналці»: як отримати пільги

Роз'яснення Мінреінтеграції

Деякі групи українців можуть отримати пільги на сплату комунальних послуг. Із січня 2023 року пільги надаються своїм одержувачам винятково у грошовій готівковій формі.

Про це повідомляють у Telegram-каналі Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Що нового в пільгах на «комуналку»

У 2023 році на українців очікують декілька нововведень у монетизації пільг на сплату житлово-комунальних послуг. Відтепер одержувач пільги може отримати її лише у грошовій готівковій формі.

— Людина відтепер може отримати «на руки» свої гроші й, зекономивши енергоресурси, витратити заощаджене на інші потреби.

 

Очікується, що таким чином буде підвищена мотивація громадян до енергоощадження, - пояснюють таке рішення у Міністерстві.

Ці зміни стосуватимуться пільговиків, які минулого року отримували пільги у грошовій безготівковій формі.

Якщо пільги отримував пенсіонер, то тепер вони будуть нараховуватися на його пенсійний рахунок в уповноважених банках. Про відкриття рахунку в банку органи Пенсійного фонду України інформують пільговика.

Як отримати кошти з пільгового рахунку

Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до уповноваженого банку для укладення договору про відкриття банківського рахунку.

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на рахунок через відділення Укрпошти, він має звернутися з відповідною заявою до органу Пенсійного фонду.

Проте разом з тим пільговики, які отримають пільгу в грошовій готівковій формі, повинні щомісяця самостійно сплачувати вартість фактично спожитої послуги. Це означає, що банк більше не адмініструватиме розрахунки пільговика, як це було при наданні пільги у грошовій безготівковій формі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень