Українці можуть замовити закордонний паспорт поштою до будь-якої точки світу 

Послуга запрацює вже у вересні 

Укрпошта на Міністерство закордонних справ України вийшли на новий рівень співпраці. Вони оголосили  про запуск у вересні оновленого сервісу з доставки по всьому світові документів, передусім закордонних паспортів, перевипуск яких замовили громадяни України.

Використовуючи технологію електронної марки з QR-кодом? українці деінде зможуть оплатити доставку закордонного паспорта в особистому кабінеті на сайті Укрпошти. 

Єдина ціна доставлення у будь-яку країну світу складатиме всього 6 доларів США та 10 грн ПДВ. Наразі ціна такої експрес-послуги складає від 70 до 100+ доларів залежно від країни.

Після того, як паспорт буде виготовлено на території України, Укрпошта забезпечить його швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України в країні, де замовляли цей паспорт.

Це робиться тому, що згідно з законодавством України при отриманні паспорта необхідна подвійна верифікація. Надалі планується забезпечити доставку на адресу отримувача.

На сьогодні партнерська мережа Укрпошти налічує 660 тисяч відділень по всьому світу. 

В Міністерстві закордонних справ повідомили, що ініціатива дозволить суттєво оптимізувати алгоритми отримання громадянами України за кордоном паспортних документів. Їх оперативне та вчасне доставлення заявникам має особливе значення в умовах воєнного стану.

Українці які перебувають за кордоном, зможуть отримувати свої паспортні документи куди швидше, а послуга стане дешевшою. 

Нагадуємо, що Укрпошта як член Всесвітнього поштового союзу має змогу доставляти документи та посилки  у понад 230 країн та територій світу. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень