Українці масово почали робити запаси готівки: в чому причина?

Пояснили у Нацбанку

Як повідомляє пресслужба Національного банку України, у країні збільшилося використання готівки. Так, станом на 1 липня 2024 року, в обороті перебувало 800,9 мільярда гривень, тоді як на початку року це число було на 36,5 мільярда гривень або на 4,8% менше.

- Отже, темпи зростання готівки в обігу цьогоріч залишаються невисокими та пов’язані насамперед із сезонними факторами.

 

Адже традиційно влітку пожвавлюється попит на готівку, - додали в НБУ.

Проте, як повідомляється, українці все ж таки вважають за краще мати певний запас готівки.

Однією з головних причин стало регулярне відключення електроенергії, яке відбувається через масовані атаки російських військ на об'єкти критичної інфраструктури України.

У Нацбанку зазначили, що у липні в обороті перебуває 2,7 мільярда банкнот різного номіналу на суму 793,5 мільярда гривень. Українці активно використовують і монети. В обігу 14,7 мільярда примірників на 7,3 мільярда гривень.

Згідно зі статистикою НБУ, на 1 липня на одного жителя країни припадало 65 банкнот та 181 монету. Найчастіше в обігу ходять купюри номіналом 500 гривень та монети 10 копійок. Найрідше українці використовують банкноти у 50 гривень та монети номіналом 10 гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень