Українці – засновники Grammarly – стали доларовими мільярдерами багатшими за Ахметова (ВІДЕО)

Шевченко та Литвин: їх статки оцінили у доларах США

Популярний онлайн-інструмент для перевірки англійського правопису Grammarly оголосив минулого тижня про стрімке збільшення вартості компанії до $13 млрд.

Це зробило мільярдерами й двох його засновників: Максима Литвина та Олексія Шевченка.

Сумарні статки кожного цих двох українських підприємців, які у 2009 році разом із програмістом Дмитром Лідером запустили автоматизованого помічника для перевірки правопису, Forbes оцінює щонайменше у $8 млрд.

 

 Себто – по $4 млрд. на кожного, проте самі українці вважають, що «коштують» більше.

Згідно з Pitchbook, близько 22% Grammarly належить інвесторам, які брали участь у двох раундах фінансування у 2019 та 2021 роках. У той же час, третій співзасновник Лідер володіє лише 1% акцій.

Таким чином, на думку Forbes Ukraine, у Литвина та Шевченка залишається приблизно по 35% капіталу Grammarly, а значить кожна з часток коштує приблизно $4 млрд з урахуванням дисконту для приватних компаній.

Натомість Grammarly заперечує оцінки Forbes, хоча й не надає жодних доказів, які підтверджують іншу оцінку статків співзасновників.

«Grammarly — приватна компанія і не розкриває дані про розподіл власності або цифри», — повідомила в електронному листі голова відділу комунікацій Grammarly Сенка Хаджимуратович.

З 2015 року основний продукт Grammary доступний по freemium-моделі з можливістю придбати підписку за $12-30 на місяць.

Сьогодні компанія заявляє, що досягла показника в 30 млн щоденних користувачів на 500 000 додатків та веб-сайтах, включаючи додатки для електронної пошти, браузери, соціальні мережі та Microsoft Word.

Нагадаємо, що в травні сайт Forbes Ukraine повідомляв:

Статки Ахметова зросли у 2,7 рази з 2,8 млрд доларів до 7,6 млрд доларів. Активи Пінчука збільшились з 1,4 млрд доларів до 2,5 млрд доларів, Жеваго – з 1,1 млрд доларів до 2,4 млрд доларів.

Таким чином сумарні статки Литвина та Шевченка, навіть за оцінками Forbes, є співствимими (якщо не вищими) за статки найбільшого українського олігарха – Ахметова.

Ось ці хлопці на відео 2012 р.:

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень