Українці Ірландії об’єднують своїх земляків з усього світу

За допомогою українського прапора

В різних країнах світу мешкає чимало українців, яких вирішили об’єднати українці Ірландії.

Так, у 2017 році створили координаційну раду, яка й об’єднала церковну громаду корінних українців і посольство. Коли українці об’єдналися в Ірландії, у них виникло бажання об’єднати усіх українців світу.

Голова Асоціації українців в Ірландії Микола Круцик розповів, що у 2017 році у межах акції «Об’єднані прапором» вони вперше у посольстві розгорнули український прапор, на якому підписалися всі українці. Потім цей прапор відправили в Англію.

За рік український прапор розмірами метр на півтора об’їхав 12 країн Європи. Опісля його привезли в Україну та віддали в Національний музей історії України.

 

Проте ми хотіли об’єднати ще більше українців за кордоном. Тож у 2018 році ми об’єднали континенти. Тоді до нас долучилися 23 країни світу, серед них Малайзія, Австралія, США, Канада.

 

Торік ми один прапор відправили мандрувати Європою, а інший – континентами. Два прапори зустрілися в Україні. Їх розгорнули у Києві біля Кабміну, – розповів Микола Круцик.

 

Акцію «Об’єднані прапором» українці Ірландії хочуть провести і в Україні, аби об’єднати жителів різних регіонів.

В лютому у Києві ми розгорнемо український прапор розмірами 5х7,5 метрів. На ньому будуть контури України з позначками областей.

 

З 2020 до 2021 року прапор мандруватиме різними областями України та збиратиме підписи студентів, військових, ветеранів та інших небайдужих, – розповів Микола Круцик.

У серпні 2021 року прапор знову розгорнуть у Києві. Опісля його передадуть на зберігання у Національний музей історії України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень