Українським спортсменам не дозволили виступати за інші країни

Принципову позицію з цього приводу висловив Національний олімпійський комітет

Виконком Національного олімпійського комітету України, за участі президента НОК Сергія Бубки та Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, ухвалив рішення проти надання дозволу про скорочення або відміну 3-річного мораторію для виступу українських спортсменів на Олімпійських іграх за іншу країну незалежно від причин зміни громадянства.

НОК виступає проти надання дозволу на переходи наших спортсменів до інших країн. 

Звичайно, право надання дозволу на перехід спортсменів належить національним федераціям, які є незалежними громадськими організаціями. НОК може вплинути лише тоді, коли мова йде про скорочення мораторію для участі в Олімпійських іграх. НОК звертається до Міністерства молоді та спорту України і національних федерацій при розгляді клопотань про надання дозволу на перехід спортсмена до команди іншої країни враховувати національні інтереси у сфері спорту та позицію Національного олімпійського комітету України з цього питання. Давайте не будемо забувати, що держава протягом років інвестувала в підготовку того чи іншого спортсмена чималі кошти, - каже президент НОК Сергій Бубка. 

Нагадаємо, спеціальний дозвіл від НОК України на участь в Олімпійських іграх-2016, зокрема повинні отримати легкоатлетка Віра Ребрик (представляє Росію) та плавчиня Вікторія Солнцева (виступає за Туреччину). 
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень