Україна випереджає країни СНД за соціальним розвитком

Натомість корупція, рівень злочинності, доступність житла, здоров'я і досі на низькому рівні

Україна випередила країни СНД в індексі соціального розвитку, підготовленому американською неурядовою організацією Social Progress Imperative, зайнявши 63-е місце зі 133-х.

Цього року Україна отримала середній бал 66,4 зі 100 можливих.

Незважаючи на соціальні, політичні та економічні складнощі, Україна за рівнем Індексу соціального розвитку випередила всі країни СНД. Так, Білорусь зайняла 66-е місце, Вірменія - на 67-му, а Росія - 75-му. Україна традиційно демонструє відносно високі показники у сфері доступу до вищої освіти і до базових знань, - йдеться в дослідженні.

Водночас у таких сферах, як корупція, рівень злочинності, доступність житла, стан навколишнього середовища, здоров'я та довголіття, а також свобода вибору життєвого шляху, Україна, згідно з дослідженням, продемонструвала досить низькі результати.

Лідером індексу стала Фінляндія. Канада і Данія посіли друге і третє місця відповідно. В першу десятку також увійшли Австралія, Швейцарія, Швеція, Норвегія, Нідерланди, Великобританія та Ісландія. Другу десятку сформували країни ЄС і США.

Дві найбільші після США економіки світу - Китай та Індія - зайняли 84-е і 98-е місця відповідно.

Індекс складений на основі оцінки 53 різних параметрів, що включають рівень розвитку охорони здоров'я, освіти, доступу до житла, захисту прав, толерантності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень