Україна відновить закупівлю російського газу

«Нафтогаз» планує у вересні підписати «зимовий» контракт із «Газпромом»

Контракт передбачатиме постачання природного газу на період опалювального сезону. Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв на 12-му форумі Ялтинської європейської стратегії в Києві, передає Радіо Свобода.

Станом на 8 вересня Україна накопичила в підземних сховищах 14,8 мільярдів кубометрів газу. Для проходження опалювального сезону бракує ще 4 мільярди кубометрів, повідомив директор департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Юрій Войтович

«Нафтогаз України» з 1 липня припинив закупівлю газу в російського «Газпрому» до узгодження умов постачання і нині купує газ тільки в Європі. Попередній осінньо-зимовий сезон пройшов за тимчасовими домовленостями, яких досягли за посередництва Європейського союзу.

«Газпром» і «Нафтогаз» у червні 2014 року подали зустрічні позовні заяви до Стокгольмського арбітражу. Москва вимагає погасити заборгованість за газ, а Київ наполягає на прийнятній газовій ціні.

11 вересня у Відні запланована двостороння зустріч представників Росії та ЄС щодо питань газопостачання. Одне з ключових питань цієї зустрічі – транзит російського газу через територію України. Раніше планувалося, що у цей день відбудеться тристороннє обговорення енергопитань за участю України. Але цю зустріч відклали на кінець вересня.

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр Росії повідомив про готовність РФ постачати газ в Україну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень