Україна купить китайську вакцину від Covid-19

Але вона ще не зареєстрована

Україна закупить понад 1,9 млн доз вакцини проти Covid-19 у китайської компанії Sinovac Biotech. Про це повідомляє ВВС з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним, - йдеться в повідомленні.

Одна доза вакцини коштує 504 грн, тож загалом закуплені вакцини коштуватимуть приблизно 965 млн грн. Договір про постачання вакцини підписано з українською компанією "Лекхім", яка є представником Sinovac в Україні.

Перша партія вакцини - 700 тисяч доз - має надійти до України протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї або у США, країнах ЄС, Британії, Японії та інших країнах.

Китайська вакцина вже пройшла третю фазу клінічних випробувань в Індонезії та Туреччині, де показала ефективність у 97% та 91% відповідно, Туреччина теж вирішила закупити 50 млн доз цієї вакцини.

У Китаї реєстрацію вакцини очікують у січні 2021 року, а у лютому її прекваліфікацію має провести ВООЗ.

Однією з головних переваг Sinovac вважають те, що вакцину можна зберігати у звичайному холодильнику за температури від +2 до +8 Цельсія, як і оксфордську вакцину Oxford-AstraZeneca. Вакцину компанії Moderna потрібно зберігати за -20° С, а вакцину Pfizer за -70° С.

Це означає, що китайська та оксфордська вакцини є більш доступними для країн, які розвиваються, і які не зможуть зберігати велику кількість вакцини за таких низьких температур.

Туреччина 30 грудня вже отримала першу партію з 3 млн доз вакцин. Її почнуть використовувати після 14 днів випробувань. Загалом Туреччина вирішила закупити 50 млн доз вакцини Sinovac і ще 30 млн доз вакцини від німецької компанії BioNTech.

Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин, виготовляє їх для 34 країнах світу.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень