Учасникам АТО на Рівненщині не можуть надати житло

Втім, кошти на це в бюджеті є

Рівненщина однією з перших областей України прийняла програму соціально захисту учасників АТО. Обласна програма навіть ширша, аніж це передбачають вимоги Уряду. До прикладу, в постанові Кабміну детально не виписана професійна адаптація демобілізованих учасників АТО, проте на Рівненщині працюють і в цьому напрямку. Місцеві органи влади мають укласти договори з навчальними закладами, які на своїй базі згодилися б проводити перенавчання. Найпоширеніша професія  - водій. Проблемним залишається питання забезпечення житлом членів сімей учасників АТО і інвалідів 1 та 2 груп – таких в області 28 осіб - адже є певні неузгодженості, розповідає заступник директора обласного департаменту соцполітики Лариса Юхименко:

 

 

Кошти на область передбачені – 12 мільйонів. Списки контролюються на рівні Кабінету міністрів, Міністерства оборони, Міністерства соціальної політики. В наших списках всього-на-всього 28 чоловік, які мають право ( на покращення житлових умов, -ред.) – 25 членів сімей загиблих і три інваліда. Знову ж виникає колізія і є такі неузгодженості, наприклад, чи можна купляти житло цим учасникам АТО за межами населеного пункту, де людина перебуває на черзі. Вони хочуть в Рівному.

З цього приводу департамент зробив запит у Адміністрацію президента та Кабмін. Зі слів Лариси Юхименко, з неофіційних даних їй стало відомо, що змін в постанову не вноситимуть. Тож, відповідальність за це залишається на керівництві області. Між тим, в області працює «гаряча лінія» для надання консультативної допомоги учасникам АТО і членам їх сімей. Її номер 0-800-500-078.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень