Учасника Олімпійських ігор Михайла Романчука переманюють з Рівного

Учасник цьогорічних Олімпійських ігор, рівненський плавець Михайло Романчук, отримав одразу дві пропозиції стати представником інших міст

Йдеться про Київ і Дніпро. Саме туди Михайло їздить на тренування. Тож, зважаючи на здобутки 20-річного плавця, Київ та Дніпро пропонує Михайлу значно кращі умови тренування і співпраці. Зокрема, пропонують йому, фактично, безкоштовні тренування там, безкоштовне харчування і ще щось на кшталт зарплати. В той час, коли Михайло їздить на тренування з Рівного у ці міста за власний кошт:

 

- Їжджу за свої гроші. А Київ і Дніпро були готові заплатити ці всі гроші. Пропозиції є, і я приховувати це не буду, але виступати буду поки що за Рівне. І все-таки, я сподіваюся, що Рівне хоч щось буде робити для того, щоб втримати спортсменів, яких тут не так багато: я, Ольга Земляк, Наталя Прищепа – на пальцях однієї руки можна перерахувати. Хотілось би, щоб все-таки влада наша рівненська хоч якось підтримувала нас.

Між тим, коли Михайлу Романчуку довелось представляти Україну і Рівне, зокрема, на цьогорічному етапі Кубка світу з плавання у Токіо, ані в місцевої, ані в обласної влади грошей на поїздку для Михайла не знайшлось. Тож спортсмену також довелося їхати за власний кошт. До речі, на змаганнях у Токіо, що проходили у жовтні, Михайло Романчук здобув 6 золотих медалей і встановив третій результат в історії плавання.

Тоді ще президент призначив йому щомісячну стипендію. А от у рідному місті влада його навіть не привітала, - каже спортсмен. Між тим, цьогоріч на Олімпіаді у Ріо Михайло посів 15 місце.

Нагадаємо, питання про неналежні умови тренування у Рівному перед обласними обранцями ставив і батько плавця. Але рішення з цього приводу депутати так і не ухвалили.

До слова, Михайло Романчук і Ольга Земляк стали спортсменами року. Крім цього, Ольга стала фіналісткою Олімпійських ігор у Ріо та кращою легкоатлеткою в Україні. А Наталя Прищепа увійшла у ТОП-10 найкрасивіших учасниць цьогорічної Олімпіади. і стала чемпіонкою Європи з легкої атлетики.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень