Рівненська облрада проситиме ректорів ВУЗів «скинутись» на спортивну збірну

Ціна питання – понад півмільйона гривень

Громадська організація спортивного студентства Рівненщини, до якої здебільшого входять студенти НУВГП, МЕГУ та Острозької академії, звернулася до облради з проханням виділити 520 тисяч гривень на участь у спортивних заходах. Як зауважує депутат облради Алла Черній, для бюджету області це серйозні кошти. А оскільки можливості у ВУЗів, де навчаються студенти-спортсмени різні, то це питання можна було б вирішити шляхом співфінансування.

Зокрема, це питання, серед іншого, обговорювала голова гуманітарної комісії облради Алла Черній із студентами рівненських ВНЗ під час круглого столу на тему проблем студентського самоврядування  Поряд з давно відомими студентськими проблемами (як от працевлаштування чи хабарництво у ВУЗах) нині у зв’язку з війною на сході України постали нові, розповідає заступник голови студради НУВГП Андрій Савлук:

 

- Є такий закон про те, що діти учасників АТО мають право на безкоштовне проживання у гуртожитку, безкоштовне користування послугами Internet і так далі. Цей закон є, але в ньому не прописано, хто повертатиме кошти. Ця проблема існує вже місяць. Поки що просто збираємо заяви, щоб було видно, що ми зверталися. І нам прийшло на одного хлопчину лист-повернення, де написали, що закон є, але ніхто не прописав механізм повернення коштів.

 

Лише у НУВГП з такою проблемою через студраду звернулося семеро осіб. Студради інших університетів підтверджують, що така проблема існує, і вона вже набула загальнодержавного масштабу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень